Букурещ e столицата на Румъния и най-големият град в страната, по брой на населението е най-голям и на Балканския полуостров. Градът често е наричан Малкия Париж заради известната прилика с френската столица (характерната архитектура в града от ХІХ век, протичащата река, Триумфалната арка) и за да се подчертае европейското в Букурещ.

Покровител на Букурещ е свети Димитър Басарбовски, роден в българското село Басарбово, което се намира на около 7 км южно от град Русе, в долината на река Русенски Лом. На около 1 км източно от днешното село във висок скален масив над реката са изсечени помещенията на манастира "Св. Димитър". Мощите на свети Димитър Басарбовски се намират в патриаршеската църква в центъра на Букурещ.

В Букурещ се намира втората по големина (след Пентагонa в САЩ) административна сграда в света - Палатата на парламента на Румъния. Други забележителности в града са Триумфалната арка, Национален художествен музей, Университет Пиата, Румънския атенеум, Площад на революцията, Музеят на историята и изкуството, Национален театър Букурещ.

Букурещ се обслужва от две летища: Отопени (Henri Coanda International Airport Otopeni) и Банеаса (Baneasa). От Русе до Букурещ или от Букурещ до Русе можете да стигнете най-бързо и сигурно с такси. Вижте нашите условия и цени за такси по направлението Русе-Букурещ.

Русе - Букурещ


Такси Русе-Букурещ от to4nite